Ryby są ważnym elementem zdrowego i zbilansowanego odżywiania. Dostarczają nam wielu wartościowych składników i są bezcennym składnikiem naszej diety. Zalecane jest aby spożywać co najmniej dwie porcje ryby w tygodniu. Dzięki POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietankowo-koperkowym przygotujesz pyszny obiad, dzięki któremu Ty i Twoja rodzina pokochacie dania z rybą. Do upieczonej potrawy możesz dodać ulubioną kaszę i świeże warzywa, smacznego!
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sól, śmietanka w proszku (z mleka ) 9,1%, cukier, ekstrakt drożdżowy, suszone warzywa 4,1% (cebula, czosnek), zioła (koperek 3,3%, tymianek, szczypiorek), kwas (kwas cytrynowy), olej palmowy, emulgator (lecytyny), przyprawy, aromat.
Może zawierać: gluten, jaja, soję, seler, gorczycę.
Średnia wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | w 1 porcji (ok. 171 g) | % RWS* w porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 95 kcal | 163 kcal | 8 % | 333 kcal |
Białko | 10.8 g | 18.4 g | 37 % | 7.4 g |
Węglowodany | 3.9 g | 6.6 g | 3 % | 58.2 g |
w tym cukier | 1.7 g | 2.9 g | 3 % | 12.3 g |
Tłuszcze | 4.0 g | 6.9 g | 10 % | 7.5 g |
w tym nasycone | 2.3 g | 3.9 g | 20 % | 3.7 g |
Błonnik | 0.1 g | 0.1 g | - | 1.4 g |
Sól | 0.72 g | 1.2 g | 20 % | 12.1 g |